В уряді планують “новорічний локдаун”?

26 листопадаа 2020 12:01

Найбільш оптимальним варіантом врегулювання ситуації з карантином в Україні є запровадження двотижневих жорстких карантинних обмежень з відмовою від проведення масових заходів на Новий рік і Різдво.

Таку ініціативу запропонував міністр культури Олександр Ткаченко, коментуючи ситуацію з продовженням протиепідемічних заходів в Україні на своєму каналі у Telegram.

За його словами, згідно з планами МОЗ, на українців очікує останній карантин вихідного дня. Добовий приріст нових захворювань знизився, проте питання продовження протиепідемічних заходів потрібно врегулювати.

Зокрема, Ткаченко пропонує запланувати запровадження тотального карантину на 2 тижні і вирішити питання з фінансовою компенсацією людям, які цього потребують.

“Моя особиста думка – краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я б запропонував, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят. Безумовно, уряд повинен допомогти всім, хто фінансово страждає в умовах безробіття. А, по-друге, відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі. Принаймні буде що згадати”, – підкреслив чиновник.

Джерело: Дзвін