Прості поради від лікаря, як пережити зиму і зберегти здоров’я

4 Грудня 2020 17:52

Зима – непростий період для багатьох, так як день здається дуже коротким, настають холоди, а з дому не хочеться виходити зовсім. Звичайно, радують новорічні свята, правда, за цей час є ризик набрати зайві кілограми. Лікар-дієтолог Беатріс де Рейналь розвіяла популярні міфи про зимові способи підтримки здоров’я і дала поради, як зберегти енергію і не зіткнутися з неприємними числами на вагах.

Навіть якщо взимку дуже низька температура, більшу частину часу ми знаходимося в приміщенні. Тому поширена думка про те, що в холоди потрібно їсти більше, – помилка.

Крім того, взимку люди менше рухаються, ніж влітку, так що калорії спалюються повільніше, заявила де Рейналь в бесіді з ELLE. Краще не захоплюватися жирною і калорійною їжею, а дотримуватися збалансованого харчування.

“Якщо ми відчуваємо сильну втому під час зміни сезону, необов’язково лікуватися тільки вітаміном С”, – зазначила експертка. За її словами, з втомою краще боротися вживаючи залізо, цинк і магній.

При цьому, вона зазначила, що щодо прийому будь-яких добавок потрібно завжди консультуватися з лікарем, а не призначати їх собі самостійно.

Деякі вважають, що влітку потрібно пити більше води, але і взимку про водний баланс не варто забувати. Через опалення, взимку в приміщеннях повітря дуже сухе, тому при диханні видихається і випаровується більше вологи.

Де Рейналь радить їсти більше риби, в якій міститься вітамін D, який так необхідний, коли не вистачає сонця. Вона рекомендує також додати в свій раціон фундук – він багатий магнієм і незамінними жирними кислотами.

Ці речовини дозволяють зберегти клітинні мембрани і зробити шкіру, часто роздратовану холодом, більш еластичною. Дефіцит заліза і цинку дієтологиня запропонувала заповнити за рахунок вживання морепродуктів.

Джерело: Ukrhealth