У Києві обрали переможців Волонтерської премії

1 Грудня 2020 15:00

У понеділок, 30 листопада, у Києві всьоме нагородили найкращих волонтерів які надавали допомогу пораненим військовим, дітям, сім’ям переселенців, розвивали екологічні, культурні та освітні проекти. Церемонія нагородження Волонтерською премією 2020 проходила в Fedoriv Hub в онлайн-форматі – у приміщення впустили лише лауреатів та журналістів.

За словами координаторки волонтерської премії Дар’ї Бичкової, цьогоріч організатори отримали понад 170 заяв – найбільше за всю історію існування конкурсу. Серед них незалежне журі обирало переможців, відштовхуючись від таких критеріїв, як щоденна волонтерська робота або визначний вчинок, відсутність посад та керівних позицій у будь-якій із політичних сил та неоплачуваність діяльності.

Цьогорічними переможцями стали:

  • Катерина Новжевнікова – співзасновниця та директорка благодійного фонду “Корпорація монстрів”, який надає медичну, соціальну та гуманітарну допомогу дітям, переселенцям і людям похилого віку.
  • Юрій Вдовцов – засновник волонтерської групи “AngelS”, яка підтримує дітей-сиріт та дитячі будинки. З 2019 року Юрій займається освітою молоді в області волонтерства.
  • Юлія Александрова – волонтерка, разом з Асоціацією батьків передчасно народжених дітей “Ранні пташки” забезпечує підтримку родин, які виховують передчасно народжених дітей або втратили таку дитину.
  • Сергій Брушницький – працює із людьми з вадами опорно-рухового апарату, долучаючи їх до занять спортом та навчає дітей бойового мистецтва тхеквондо.
  • Ірина Ващук-Дісіпіо – засновниця благодійного фонду “Revived Soldiers Ukraine”, метою якого є надання медичної допомоги та реабілітаційних послуг у США та в Україні для українських військовослужбовців, що отримати поранення у зоні бойових дій на Донбасі.

Серед запрошених гостей були телеведучі Яніна Соколова та Олександр Педан, режисер Ахтем Сеітаблаєв, правозахисниця Олександра Матвійчук.

До жюрі входили психолог, поет і перекладач Борис Херсонський, драматург і режисер Наталія Ворожбит, правозахисниця, письменниця і ведуча Лариса Денисенко, цивільний журналіст, колишній в’язень Кремля Наріман Мемедемінов і глава Жіночого ветеранського руху Андріана Арехта.

Волонтерська премія заснована в 2014 році громадською ініціативою “Євромайдан SOS”. Вона є негрошовою і покликана для того, щоб привернути увагу суспільства до звичайних людей, які роблять надзвичайні справи.

Джерело: Великий Київ