Відмова від м’яса може нашкодити людству

23 Грудня 2020 17:52

Нещодавно в науковому журналі Environmental Research Letters були опубліковані результати дослідження міжнародної групи вчених, які доводять шкідливість повної відмови від м’яса. Негативні наслідки спостерігаються як для здоров’я людей, так і для довкілля.

Дослідники проаналізували дані, зібрані за 75 років в країнах Азії, Африки і Латинської Америки і змоделювали ситуацію відмови від продукції галузі тваринництва. Припинення такої господарської діяльності викличе дефіцит природних добрив для рослин, і фермерам доведеться перейти на хімічні добрива.

Також дослідники зазначають, що через відмову від м’яса погіршиться здоров’я самих жителів цих континентів, оскільки тваринний білок містить велику кількість поживних речовин. Зараз вони вже споживають в п’ять-десять разів менше такої продукції ніж, наприклад, жителі США чи Європи.

Звичайно, вчені не заперечують, що значна частка парникових газів виникає через роботу галузі тваринництва. Але вони пропонують вирішувати проблему зсередини, наприклад, поліпшити дієту тварин і змінити підходи до їх випасу.

Джерело: Аgroreview