Як не спалити будівлю під час новорічних свят: поради вогнеборців

17 Грудня 2020 17:52

Рятувальники розповіли правила встановлення ялинки та вибору піротехнічних виробів (феєрверків)

Держана служба з надзвичайних ситуацій нагадала основні правила при влаштуванні новорічних ялинок, експлуатації гірлянд та піротехнічних виробів. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Згідно з повідомленням, для того, щоб новорічні свята пройшли безпечно та без будь-яких надзвичайних подій, необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

За словами заступника начальника Управління пожежної безпеки ДСНС Олександра Чекригіна, статистика свідчить, що у період новорічних та різдвяних свят значно зростає кількість пожеж, спричинених неправильною експлуатацією піротехнічних виробів та електрогірлянд низької якості або ж взагалі несертифікованих. Зокрема, упродовж трьох зимових місяців 2019-2020 року внаслідок необережного поводження з піротехнікою виникло 18 пожеж (11 з яких вночі 1 січня 2020 років).

Фахівці ДСНС озвучили основні правила встановлення прикрашеної ялинки:

  • ялинку необхідно встановлювати лише на стійкій основі, щоб гілки не торкалися стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів;
  • на ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні та прикрашати її легкозаймистими матеріалами.

Крім того, рятувальники підкреслюють, що купувати необхідно лише сертифіковані піротехнічні вироби, перевіривши упаковку на відсутність дефектів.

Джерело:  Zik