Ананаси: користь та шкода

11 Січня 2021 17:51

Соковитий, смачний і дуже ароматний ананас гідно оцінить кожна людина, яка любить тропічні фрукти.

У ананасі міститься велика кількість вітаміну С, який актуальний під час сезонних застуд. А ще в складі цього фрукта містяться такі речовини, які зміцнюють центральну нервову систему, допомагають впоратися з поганим настроєм і знижують болі в суглобах і м’язах після інтенсивних навантажень.

Ананас рекомендується вживати людям з поганим травленням, адже в ньому міститься корисний фермент – бромелайн, який допомагає їжі краще засвоїтися. Крім розщеплення їжі, цей ензим має протизапальний ефект, допомагає зняти набряки і перешкоджає утворенню тромбів.

Вживання ананаса очищає судини від поганого холестерину і знижує ризик захворювань серцево-судинної системи. Існує думка, що даний продукт запобігає зростання ракових клітин і знижує ризик появи онкологічних захворювань.

Шкода ананаса

За рахунок високого вмісту фруктових кислот ананас вкрай протипоказаний людям з гастритами, підвищеною кислотністю і виразками шлунка. Вагітним жінкам бажано виключити зі свого раціону ананас, так як його плоди можуть призвести до викидня. При вживанні ананаса бажано не перевищувати рекомендовану норму, адже він може викликати подразнення слизової ротової порожнини і привести до виразки. Не варто їсти ананаси, якщо у вас схильність до алергій. Дітям до 6 років вкрай не рекомендують їх вживати.

Джерело: “Країна здоров’я”