Микола Томенко: про Хрещатик для туристів за наші гроші

14 Січня 2021 10:27

От нова-стара влада рекламує свій черговий мегапроект – реконструкцію Хрещатика. Поки заявлено бюджет на 18 МІЛЬЙОНІВ наших бюджетних гривень, але ми ж добре знаємо підхід у реконструкціях і будівництвах «некорупційної влади» Києва, де, зазвичай, ціна зростає від 2 до 4 разів – доведено Шулявським мостом!

З огляду на це, у мене запитання до Кличка, його 12 заступників, 120 депутатів та 240 помічників депутатів, яким ми платимо по 20 тисяч гривен щомісячно із бюджету:

а ви запитали у киян – чи для них це пріоритет?

Отож, моя пропозиція просто і зрозуміла. Всі проекти фінансування із бюджету будівництв та реконструкцій повинні отримати схвальну оцінку киян. Доки не ухвалено Закон про місцеві референдуми, це можна зробити шляхом опитування громадської думки, але лише у відомих і авторитетних соціологічних кампаній.

Тому, перед черговим мегапроектом влади для туристів чи свого піару треба запропонувати альтернативні варіанти використання цих же бюджетних коштів.

Для прикладу залишаються без фінансування проекти будівництва дошкільних закладів і шкіл, очистки питної води, освітлення мікрорайонів тощо.

РІДНА КРАЇНА вимагає зупинити тринькання наших грошей на фонтани, химерні знаки на в’їздах до столиці чи інші показушні проекти для туристів й розпочати фінансувати життєво важливі проекти в інтересах всіх киян та відповідно у покращення якості їх життя!