Під Києвом розміститься “модельна”… в’язниця

20 Січня 2021 13:34

Під Києвом планують побудувати новий слідчий ізолятор, який називають “модельною в’язницею”. Міністерство юстиції України вже почало підготовку проєктної документації. Ще один такий СІЗО також з’явиться під Львовом.

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телеканалу “Дом“. За його словами, у 2021 році Мінюст продовжить реформу системи виправних установ – вона включатиме приватизацію в’язниць і будівництво сучасних слідчих ізоляторів.

Крім того, планується запуск пілотного проекту в’язниці зі стандартними умовами для ув’язнених і застосуванням кращих європейських практикТам будуть тестувати все, що придумано в світі, і все, що придумає відомство – увагу хочуть закцентувати на нормалізації життя людини.

Зараз у в’язниці людина навпаки відвикає від нормального життя, за неї готують їжу, подають, дисциплінують, вона сидить або в камері, або на годину виходить на вулицю “потинятись” двориком – це не адаптація людини до нормального життя, це навпаки деградація. Ми повністю змінюємо все, що пов’язано з системою виконання кримінальних покарань”, – каже міністр.

Як повідомлялося, нові корпуси Київського слідчого ізолятора побудують на Київщині – на території Бориспільської виправної колонії.

Джерело: “Великий Київ”