Рейтинг “розумних міст”: Київ опустився на 98 місце

13 Січня 2021 15:00

За підсумками 2020 року Київ посів в рейтингу смарт-міст 98 місце. Порівняно з 2019 роком столиця України втратила 6 позицій. Раніше місто займало 92 місце.

Про це йдеться на сайті рейтингу, який проводять спільно Інститут розвитку менеджменту (Швейцарія) та Сінгапурський університет технологій та дизайну. Індекс розумного міста класифікує міста на основі економічних та технологічних даних, а також уявленні їхніх громадян про те, наскільки розумними є їхні міста. У 2020 році було проведено опитування сотень громадян із 109 міст щодо технологічного забезпечення їх міста у п’яти ключових сферах: охорона здоров’я та безпека, мобільність, діяльність, можливості та управління.

На цей раз очолив рейтинг вже вдруге Сингапур. На другому місці опинилось Хельсінкі. Третє місце зайняв Цюріх. Загалом перша десятка найбільш розумних міст у світі виглядає так:

1) Сінгапур (Республіка Сінгапур)

2) Хельсінкі (Фінляндія)

3) Цюріх (Швейцарія)

4) Окленд (Нова Зеландія)

5) Осло (Норвегія)

6) Копенгаген (Данія)

7) Женева (Швейцарія)

8) Тайбей (Китайська республіка, Тайвань)

9) Амстердам (Нідерланди)

10) Нью-Йорк (США)

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у 2020 році Київ увійшов у десятку міст з найкращим рівнем розвитку шерингових послуг. Оцінка проводилась за рівнем доступу до таких сервісів як Uber та Airbnb, електронних самокатів, додатків для шерингу професійних автомобілів, можливості орендувати авто у приватних власників, а також можливості доступу до всіх спортзалів Києва з одного мобільного додатку.

Джерело: “3 метри”