У столиці планується реконструкція реабілітаційного центру для дітей

12 Січня 2021 15:00

Під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин було погоджено створення нового реабілітаційного центру. Його облаштують на основі Київського міського будинку дитини “Берізка”, що знаходиться на вул. Кубанської України, 4 у Деснянському районі.

Про це повідомив голова комісії Михайло Терентьєв.

Депутат Київради Терентьєв очолює комунальне підприємство “Інженерний центр”, яке значиться замовником робіт.

Наше КП „Інженерний центр“, займається трансформацією медустанов старого радянського формату у нові та технологічні. Зокрема, ми оновили низку медзакладів (де враховували потреби не тільки пацієнтів, але й лікарів та працівників, що зараз, у часи пандемії, є дуже і дуже важливим), а саме: дитячих лікарень №2 та №7, міської клінічної лікарні №3 та №12, центру паліативної допомоги дітям, пологового будинку №1, відділення онкологічного центру. Головна наша ціль саме зараз – у часи коронакризи, взяти вектор на модернізацію медичної інфраструктури у столиці”, — розповідає в інтерв’ю Михайло Терентьєв.

За його словами, на даний момент “Берізка” перебуває у незадовільному технічному стані, було погоджено реконструкцію та прибудову корпусу фізичної та реабілітаційної медицини. Реалізація проекту відбуватиметься в межах асигнувань, передбачених Програмою економічного та соціального розвитку столиці на 2021-2023 роки.

Депутати Київради впевнені, що оновлення дозволить закладу значно розширити обсяг надання послуг, а також сприятиме комфортному перебуванню вихованців у закладі.

Довідка: Київський міський будинок дитини “Берізка” було засновано у 1979 році для надання медичної допомоги дітям-сиротам та дітям, які залишились без піклування батьків. Установа займається реабілітацією хворих дітей, а також виховує дошкільнят згідно з програмою дитячих садків.

 

Джерело: “Великий Київ”