Зубну щітку краще не зберігати у ванній

12 Січня 2021 17:52

Більшість людей зберігають зубні щітки у ванній кімнаті.

Кожен куточок буквально просочений бактеріями, неважливо як ретельно ми доглядаємо за приміщенням. Ці бактерії легко можуть потрапити на щітку, вважають фахівці.

Тільки уявіть, що ці мікроорганізми потраплять всередину вас. А скільки проблем зі здоров’ям може статися! Так що висновок однозначний – зберігати зубну щіткуу ванній кімнаті заборонено. Це стосується тих людей, які мають суміщений санвузол маленької квадратури. Якщо ванна і туалет роздільні або ж приміщення має значні розміри, тут біди немає.

Особливо небезпечно і абсолютно не гігієнічно зберігати зубну щітку в туалеті. Тут виходять випаровування з унітазу, коли ви спускаєте воду. А також люди користуються освіжувачами повітря, і хмарки хімікатів осідають на зубній щітці. Великий ризик отримати харчове отруєння.

Зберігати цей засіб для гігієни також заборонено в аптечці. Ліки завжди повинні лежати окремо, вважають стоматологи. Найоптимальніший варіант – спальня. Важливо ще не забувати міняти щітку кожен три місяці і гарненько полоскати рот після чищення зубів.