Жирна їжа, солодка їжа і занадто багато алкоголю. Неправильна дієта може призвести до жирової хвороби печінки; якщо її не лікувати, це може мати фатальні наслідки. Дієтолог пояснює, як боротися з жировою хворобою печінки.
Основні причини – неправильне харчування або ожиріння. Жирова печінка зазвичай не відчувається, проте хворі часто відчувають втому і млявість, і деякі скаржаться на відчуття тиску в правій верхній частині живота.
Жирна печінка може запалитися, а в гіршому випадку навіть привести до раку. Але цього можна уникнути, як пояснює мюнхенський дієтолог Доріс Курц:
“Постраждалим слід спочатку нормалізувати масу тіла, але повільно і стійко. Жирна печінка повністю оборотна”.
Жирна печінка: як слід їсти
Експерт не рекомендує обмежувальні дієти або лікувальне голодування. Вони дійсно могли посилити симптоми ожиріння печінки. Краще по можливості уникати фруктози, цукру, алкоголю і солі і замість цього оптимізувати вибір вуглеводів. Це означає: покладатися на цільнозернові продукти, рапсова і оливкова олія.
Ви також повинні з’їдати дві порції фруктів і три порції овочів в день. Також Експерт не радить перекушувати. Якщо ви не можете обійтися без нього, вам слід вибрати продукти без вуглеводів, наприклад овочі з домашніми травами і сир.