Щоденне споживання молока подвоює втрату ваги

8 Лютого 2021 17:52

Вчені провели дослідження, які дозволили визначити, що щоденне споживання молока здатне подвоювати втрату ваги.

Як з’ясувалося, додавання до раціону 2/3 склянки молока в день збільшує зниження ваги на 4,5 кілограм за півроку. За словами вчених, це пояснюється тим, що дана живильна рідина допомагає збільшувати рівні кальцію і вітаміну D в організмі. У дослідженні взяли участь 322 людини з надмірною вагою, що віддавали перевагу низькожировій середземноморської або низьковуглеводній дієті протягом двох років, при цьому режим харчування не мав важливого значення, враховувалося потрапляння в організм вищевказаних речовин.

Результати наукової роботи показали, що люди, які випивають по дві склянки молоко щодня (580 мг кальцію), втратили 5,5 кілограм в середньому за перші шість місяців експерименту. Що стосується випивання менше половини продукту, то можна говорити про схуднення на 3 кг за такий же період часу.

“Ми рекомендуємо включати в раціон близько 3 чашок молока в день, що дозволить швидко привести фігуру в порядок. Таким чином, наші результати показують, що як більш високе споживання молочного кальцію, так і вітаміну D пов’язані з успішною втратою ваги. Причинний зв’язок між цими факторами вимагає подальшого уточнення”, – зазначили вчені.

Джерело: “Країна здоров’я”