“Церква-МАФ”? Невідомо чия і невідомо звідки

9 Лютого 2021 13:30

МАФ-церква з’явилася на вулиці Євгена Коновальця біля житлових будинків. Про це пишуть місцеві жителі в Facebook.

У місцевих жителів незвичайна споруда викликала обурення, так як МАФ-церква встановили на зеленій зоні. У коментарях користувачі пишуть, що це модульний будівельний вагончик, який коштує близько 25 тисяч гривень.

“Шановна спільното, а скажіть, якого такого патріархату з’явився ларьок нагорі Коновальця? Так зазвичай мітить територію тільки одна церква, моsкальського підпорядкування. А потім замість скверу з’являєттся або капітальне кубло, або, взагалі, висотка…” – пишуть жителі.

На даху МАФу встановили купол з хрестом. Місцеві жителі намагаються з’ясувати, до якого патріархату належить цей «шедевр» архітектури. Багато користувачів припускають, що міні-церква ставиться до РПЦ.

У мережі також з’явилися припущення про те, що таким чином невідомий забудовник намагається у незаконний спосіб забрати ділянку землі, на якому пізніше «виросте» багатоповерхівка.

«Мабуть, з розрахунком на те, що церква не ризикнуть зачепити», – пишуть місцеві жителі в Facebook.

Вагончик з’явився у дворі в ніч на 30 січня. Жителі району вже подали запит до Контактного центру міста. Звернення перенаправили до Управління національностей та релігій. Відповідь має прийти 19 лютого.

Джерело: “Український дощ”