В Україні з’явилося нове дитяче видавництво

22 Лютого 2021 16:32

В Україні заснували видавництво «Блим-Блим», яке публікуватиме розважальні книжки для дітей. Про це повідомила засновниця видавництва Юлія Буднік.

Наразі видавництво запрошує до співпраці авторів, ілюстраторів, дизайнерів, перекладачів та генераторів ідей.

За словами Юлії Буднік, місією видавництва є захопити читанням дитячу аудиторію, яка мало читає, або таку, що взагалі не любить проводити час з книжкою.

«На мою думку, треба запропонувати дитині таку книгу, яка викликає сильні емоції та захопить з першого рядка. Власне, буду намагатися підбирати свій книжкового портфель таким чином, щоби українські читаки бралися за книгу не з примусу, а за власним великим бажанням! Тому обрала для себе розважальний напрям: графічні романи, гумористичні читальні серії, книжки-картинки, можливо, у подальшому комікси та трохи актуального нон-фікшну», – написала видавчиня у Facebook.

В ексклюзивному коментарі Читомо Буднік зазначила, що наразі «Блим-Блим» орієнтується на авдиторію від молодшого шкільного віку до 9-го класу. Однак надалі плануються книжки і для зовсім маленьких дітей.

Також засновниця видавництва повідомила, що зараз готуються до друку чотири книжки закордонних авторів. Вихід першої очікується через 1 – 1,5 місяця. Загалом видавництво поки що планує випускати до 10 назв на рік.

«Співпрацюємо з канадськими і французькими партнерами. У подальшому хотілося б звісно розширити свій портфель українськими авторами», – зауважила вона.

Вибір назви видавчиня пояснила тим, що «хотілося щось ненав’язливе і смішне, можливо, навіть дещо незрозуміле, але веселе, без моралізаторства».

Також Буднік додала, що продовжує працювати над кількома проєктами у видавництві «Каламар», але згодом повністю зосередиться на роботі у «Блим-Блим».

Джерело: “Читомо”