Влада знов згадала обхідну дорогу. Скоро вибори?

23 Лютого 2021 13:24

Будівництво Київської обхідної дороги протяжністю 150 кілометрів має розпочатися цього року. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

Про це повідомив “Хмарочос”.

У серпні минулого року представили проєкт «Київської обхідної дороги». Її розраховують побудувати до 2025 року за 85 мільярдів гривень. Проєкт буде реалізовуватися в рамках президентської програми «Велике будівництво».

План передбачає будівництво обхідної дороги так званим півкільцем загальною протяжністю майже 150 км. Вона налічуватиме шість ділянок і з’єднає траси Київ – Ковель, Київ – Чоп, Київ – Одеса, Київ – Знам’янка, Бориспіль – Маріуполь, Київ – Харків і Київ – Чернігів. Також будівельники зведуть міст з підходами через річку Дніпро довжиною понад 25 кілометрів.

Обхідна дорога з’єднає між собою найбільші міста Київської агломерації: Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль і Бровари. З її відкриттям водіям не доведеться їхати на лівий берег столиці з правого через центр міста, що значно провокує затори.

Слід нагадати, що питання “Великої Окружної дороги” регулярно піднімається вже більше 10 років. І кожного разу (як правило) влада це робить з метою попіаритися перед можливими виборами.