Як подолати залежність від соцмереж?

1 Лютого 2021 17:52

Психолог і письменник Михайло Хорс назвав способи боротьби із залежністю від соціальних мереж. Фахівець розповів журналістам, що після карантину, який вводили через пандемію коронавірусу, його клієнти почали скаржитися на те, що стали приділяти більше часу мессенджерам, соцмережам і інтернету в цілому. За словами психолога, головною ознакою залежності є дискомфортний стан без гаджета.

«Якщо людина відкладає телефон і намагається займатися якимись справами, але весь час хочеться туди знову залізти – це означає, що він залежний», – йдеться в повідомленні.

Експерт пояснив, що для позбавлення від залежності необхідно визнати наявність проблеми і зайняти правильну позицію по відношенню до соцмереж.

Крім того, психолог порекомендував користувачам взяти аркуш паперу і розділити його на дві частини: з одного боку написати те, що вони бажають, а з іншого, навпаки, чого не хочуть.

«Так буде легше зрозуміти, що постійне прокручування стрічки в соцмережі – це відхід від своїх цілей», – резюмував фахівець.

Джерело: GreenPost