Американські, датські і канадські вчені з’ясували, що регулярне вживання помірних порцій шоколаду знижує ризик появи фібриляції передсердь (миготливої аритмії), передає Хроніка.інфо.
Найсильніший зв’язок між вживанням шоколаду і зниженням ризику появи фібриляції передсердь помічений в разі, коли жінки в тиждень з’їдають одну порцію (30 грамів) шоколаду, а чоловіки — від двох до шести порцій.
У першому випадку ймовірність розвитку миготливої аритмії знижувалася на 21 відсоток, а в другому — на 23 відсотки.
Таких висновків автори дійшли, проаналізувавши дані про 55 тисячах датських чоловіків і жінок, стан здоров’я яких, зокрема, серцево-судинної системи, відстежувалася в період з грудня 1993-го по травень 1997 го.
Фахівці відзначають, що найбільш корисний темний шоколад, а не, наприклад, молочний (в Данії він містить близько 30 відсотків какао), тоді як в дослідженні не спостерігалося, який саме шоколад вживали люди.
Джерело: Freezmi