Лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Андрій Бобровський розповів, як зробити сніданок збалансованим і чи можна їсти солодке під час першого прийому їжі.
За його словами, цукор є важливим джерелом енергії, яка потрібна з ранку, щоб швидше включитися в роботу. Однак не варто забувати, що цукор буває різним, додав він.
Фахівець пояснив, що з точки зору біохімії різниці немає, але цукор з фруктів, ягід і овочів сильно відрізняється за своїм впливом на організм людини від цукру, який додає виробник. “Якщо в кінці прийому їжі або в процесі прийому їжі ви будете їсти цукор природний, а це в першу чергу фрукти, ягоди, то це можна, потрібно і це нешкідливо для організму за умови адекватних доз, але, якщо цей цукор доданий, це шкідливо “, – розповів Бобровський.
Разом з тим, навіть тут питання в кількості. За словами дієтолога, пара цукерок не заподіє шкоди, головне – вчасно зупинитися. При цьому лікар нагадав, що будь-які цукор, в тому числі і той, який міститься у фруктах, – прості вуглеводи, які дадуть лише “коротку ситість”. Для правильної роботи організму також необхідні складні вуглеводи, білки і жири.
Джерело: “Країна здоров’я”