Який чай може становити небезпеку для здоров’я?

1 Березня 2021 17:52

Будь-який вид чаю вважається корисним для здоров’я, але це не означає, що його можна вживати в необмежених кылькостях. Дієтологи розповіли, що користь чаю залежить від способу переробки і частоти вживання. Зокрема, експерти не радять захоплюватися чаєм з м’ятою.

У великих об’ємах такий напій порушує біологічний процес охолодження і нагрівання організму через високий вміст ментолу, а також призводить до імпотенції у чоловіків. Чорний чай також не може вважатися дуже корисним напоєм. В ідеалі потрібно випивати не більше 2 чашок такого чаю, якщо ви не хочете неприємних наслідків. Цей чай є чемпіоном за вмістом кофеїну, і при вживанні навіть 3 чашок в день можуть виникнути занепокоєння, тривога і дратівливість.

Зелений чай вважається унікальним за своїм складом, проте і з цим напоєм не можна переборщувати. В даний час вчені продовжують вивчати властивості зеленого чаю і відзначають, що він сприяє довголіттю і молодості, а також зниженню ваги, але лише в тому випадку, якщо вживати його без цукру і не більше 3 чашок в день. Крім того, дієтологи попередили про небезпеку чаю з солодки. Цей напій категорично протипоказаний пацієнтам з гіпертонією, оскільки він не тільки підвищує тиск, а й знижує ефект від прийому антигіпертензивних препаратів.

Джерело: “Діалоги”