Для гарного здоров’я важливо вживати деякі жирні продукти

23 Квітня 2021 17:52

Здоров’я, гарна фігура, енергія — для усього цього нашому організму необхідні корисні жири. Мононенасичені, з високим вмістом омега-3 — їх варто їсти якомога частіше, а краще — щодня. Ми підібрали продукти, у складі яких особливо багато корисних жирів — швидше додавайте їх у свій раціон!

Маслини

Ці маленькі чорні ягоди на 90 % складаються з жиру, але це дуже корисний і здоровий жир. Крім того, у маслинах багато клітковини, якої ніколи не може бути багато — ще один привід додавати їх у салати, до гарніру або їсти їх, наприклад, з підсушеним хлібом і часником, інформує Ukr.Media.

Авокадо

Цей овоч незамінний для усіх, хто піклується про здоров’я серця і судин. Крім омега-3, які підтримують еластичність і молодість судин, у авокадо багато калію, необхідного для здоров’я серця, а також вітамінів групи В, вітамінів F і K. Крім того, авокадо допомагає підтримувати здоровий рівень артеріального тиску — ще одна причина їсти його щодня.

Лосось

Нежирний білок і здоровий мононенасичений жир — практично ідеальне поєднання, яке робить лосося ефективним засобом для боротьби з внутрішніми запальними процесами, а також хронічними захворюваннями. Одна-дві порції цієї корисної риби на тиждень — те, що треба для здоров’я і довголіття.

Сир

Лише кілька порцій сиру на тиждень здатні майже вдвічі знизити ризик появи інсульту та інфаркту — це результати торішнього дослідження. Головне, стежте за тим, щоб сир був зроблений з натурального жирного молока без додавання рослинних жирів. А якщо їсти сир разом з оливками або маслинами, вийде подвійна користь!

Оливкова олія

Оливкова олія — головний інгредієнт середземноморського раціону, який два роки тому був визнаний найбільш доречним для збереження здоров’я і підвищення шансів на довголіття. Важливо пам’ятати, що це «холодна» олія, корисні властивості якої повністю губляться під час нагрівання. Додавайте її до салатів, намазок або просто змащуйте нею підсушений або смажений хліб — і їжте щодня. Ваше серце буде вам дуже вдячне.

Яйця

Якби нам потрібно було обрати лише один безумовно здоровий і корисний продукт, яйця перемогли б з великим відривом. По-перше, це найпростіше джерело корисних білків, по-друге, вони допомагають заповнити дефіцит вітаміну D, по-третє, у них безліч корисних вітамінів і мікроелементів, у тому числі корисних для очей каротиноїдів, лютеїну і зеаксантину. Нарешті, яйця — джерело здорових жирів. Тобто практично ідеальний продукт!

Темний шоколад

А ось якби довелося обирати найздоровіший десерт, то темний шоколад переміг би усіх конкурентів ще у напівфіналі: він корисний для метаболізму, він знімає стрес, він допомагає боротися зі старішанням і навіть захищає мозок від когнітивних порушень. А ще у темному шоколаді багато корисних жирів. Головне пам’ятати: варто обирати шоколад з високим вмістом какао і низьким — цукру, а також не дуже захоплюватися ним.

Грецький йогурт

Найпростіший спосіб отримати необхідну порцію корисних ненасичених жирів — з’їсти грецький йогурт. А також отримати достатньо кальцію і білка. Суцільний профіт!

Кеш’ю

Практично усі горіхи містять достатньо корисних жирів, але чемпіони серед них — кеш’ю. Крім того, ці горішки містять багато магнію, який необхідний для здоров’я серця і міцності наших кісток та суглобів — тож варто їсти кеш’ю хоча б кілька разів на тиждень.

Джерело: “Аспекти”