Фастфуд призводить до проблем зі шкірою

12 Квітня 2021 17:53

Напевно, кожна друга людина час від часу вважає за краще не стояти біля плити, а замовити запашний обід. На жаль, цей обід не завжди корисний, а найчастіше він вкрай негативно впливає на усі системи організму, у тому числі і на якість шкіри. Чому страждає наш найбільший орган від вживання нами гострих крилець, ми й розповімо сьогодні, інформує Ukr.Media.

Шлунок не скаже «спасибі»

Як відомо, занадто важка їжа шкідлива навіть для здорового шлунку, що вже говорити про ситуації, коли людина страждає на гастрит будь-якого різновиду. Здавалося б, причому тут шкіра? Насправді проблеми у шлунково-кишковому тракті у першу чергу відображаються на шкірі, яка служить своєрідним маяком для людини. Першим симптомом того, що відбувається щось не те, є поява запалень на шкірі. Шлунок настільки подразнений жирами і гострими приправами, що йому стає важко виконувати власні обов’язки, у результаті подразнення зачіпає й інші органи, у тому числі й шкіру, через яку при цьому виходять токсини, а шкірний секрет густішає до такої міри, що не може самостійно вийти через пори, утворюючи запалення на шкірі.

Алергія

Навряд чи з нами поділяться секретом бургера, який ви купуєте вже не вперше — великі мережі надійно зберігають таємницю. І якщо отримати отруєння або негативну реакцію у ресторані великої мережі досить складно, то купуючи картоплю фрі, бургери і смажену курку у сумнівних місцях, ви сильно ризикуєте. Несвіже м’ясо або стара олія разом з приправами можуть спровокувати сильний напад алергії, яка практично завжди зачіпає шкіру. Позбутися від червоних плям на усьому тілі досить складно.

Шкіра «голодує»

Страви швидкого приготування, зазвичай, готуються за такої високої температури і з використанням таких їдких приправ, що усі корисні речовини просто випаровуються, а корисні бактерії гинуть. У результаті організм не отримує практично нічого, у тому числі страждає і шкіра, яка потребує певних мікроелементів та банальних вітамінів. Постійне вживання подібних страв призводить до витончення шкірного покриву і хворобливого відтінку шкіри.

Ви перебуваєте у постійному стресі

Насичена жирами їжа може вкрай негативно позначатися на роботі печінки і серцево-судинної системи, що створює справжній стрес для організму. Побічним ефектом може стати висип незрозумілого походження, дерматит, нерідко з’являються перші ознаки екземи. Навіщо «засмучувати» організм і шкіру, у тому числі? Побалуйте її вітамінним зарядом, який точно міститься у зелених салатах і смачних овочевих стравах.

Джерело: “Аспекти”