Українські школярі зможуть навчатися в американській лабораторії

19 Квітня 2021 16:31

Українські школярі зможуть навчатися в американській лабораторії атомної енергетики. Стартував відбір школярів на ІІ Курс з атомної енергетики.

Його проводить Мала академія наук спільно з Аргонською національною лабораторією (Argonne National Laboratory, ANL) за фінансової підтримки Департаменту енергетики США.

Слухачі курсу отримають сертифікати та можливість взяти участь у Науковій школі на базі Агронської національної лабораторії у м. Чикаго.

Заняття триватимуть українською та англійською мовами протягом 8 тижнів з 15 червня по 30 липня в онлайн форматі з можливістю очних занять.

Хто може взяти участь?

Слухачами курсу можуть стати учні 10-11 класів, яким цікаві галузі ядерної фізики та атомної енергетики.

Під час курсу учні зможуть не лише більше дізнатися про ці науки, а й запропонувати власні ідеї розв’язання питань, важливих для ядерної галузі.

Що вивчатимуть? 

Курс складається з 10 лекцій, на яких учасники зможуть ознайомитися з історією галузі “атомна енергетика”, отримати сучасні уявлення про атомні ядра, ознайомитися з концепцією ядерного вибуху, поглибити знання про радіоактивність та захист від опромінення, дізнатися про будову ядерного реактора, принципи роботи, паливо, можливості зупинки а принцип безпечного використання, оцінити екологічну безпеку АЕС, на практичних кейсах розглянути аварії на Чорнобильській та Фукусімській АЕС, ознайомитись з відновлюваними джерелами енергії, оцінити потенціал енергомережі України тощо.

Як податися на курс? 

Щоб стати слухачем ІІ Курсу з атомної енергетики, необхідно до 10 травня заповнити форму за посиланням  та написати мотиваційне есе обсягом на сторінку.

У ньому необхідно пояснити своє бажання стати учасником курсу та очікування від нього, розказати, чим цікавить тема та розкрити своє бачення сьогодення та майбутнього атомної енергетики, а також пояснити, які плани щодо використання набутих знань.

Джерело: “Рубрика”