Як київська влада “бореться” з гумовими шинами

12 Квітня 2021 13:26

«Утилізація» гуми в житловому районі? Ні, про правильну утилізацію сміття київські комунальники, здається, не чули. Бо ті гумові колеса, що вони зібрали з усього Деснянського району Києва так й не доїхали до сміттєзвалища та не пішли на перероблювання. Напередодні гуму викинули серед пустиря та зелених насаджень між вул.Пухівською та Закревського, навпроти ТЕЦ. Про це повідомила у соцмережі киянка Аліна Михайлов.

“Це ті самі колеса, які зібрали з усього району та мали б вивезти за дорученням мера Віталій Кличко, адже наразі всі колеса по місту прибираються та мають бути утилізовані. Але хтось кудись не довіз та вивіз їх нам на «заднє подвір’я» міста, яке хочуть перетворите на звалище та кладовище відходів, замість того щоб створювати там парки та рекреаційні зони. Вже викопаний котлован та вчора була техніка.

Деснянська РДА — вимагаю звернути увагу та почати розв’язання цього питання з публікацією імен хто до цього причетний. Відповідне звернення вже пішло на вас. Куди ці колеса вивозять комунальні служби? За який рахунок їх утилізують? Звідки колеса на фото? Які дії адміністрації були проведенні? Це дуже велике забруднення для екології, адже розпад гуми в природі довгий — це сотні або тисячі років”,- обурюються містянка.
Крім того, на місце, де столичні комунальники у порушення всіх законодавчих норм збираються поховати небезпечні відходи, які можуть отруювати ґрунти, кілька активістів намагалися викликати поліцію. Але правоохоронці чомусь не їдуть.
Джерело: GreenPost