Ідеальний чай для сніданку – японський напій

11 Травня 2021 17:52

Коли справа стосується сніданку, для багатьох ключова мета – отримати заряд енергії та бадьорості. За словами експертів з харчування, допомогти в цьому може не тільки традиційна кава. Ідеальним варіантом для ранкового напою буде японський зелений чай – матча.

Згідно з дослідженнями, в одній чашці такого чаю (230 мл) міститься в середньому близько 65 мг кофеїну. При цьому в звичайному зеленому чаї його всього близько 28 мг.

Матча готується з тонко подрібненого листя і має безліч переваг для здоров’я. Доведено, що він підтримує роботу мозку і серця, а також захищає від розвитку деяких смертельних захворювань.

За словами нутриціологині Анни Кавалюнас, японський чай містить в 140 разів більше потужного антиоксиданту, відомого як EGCG, ніж звичайний зелений чай. Недавнє дослідження показало, що ця сполука може пригнічувати ріст ракових пухлин і навіть відновлювати пошкоджене ДНК.

Проте вкрай важливо не перестаратися з вживанням цього напою, особливо якщо в раціоні є кава. В іншому випадку можна отримати головний біль і підвищену подразливість. В середньому оптимальною кількістю чаю в день вважається 1-2 чашки. Однак, на відміну від кави, матча також містить амінокислоту L-теанин, яка надає заспокійливу дію на організм, дозволяючи йому засвоювати кофеїн набагато повільніше, ніж, наприклад, після вживання еспресо.

Джерело: “Країна здоров’я”