Чемпіонат Києва з мініфутболу 12-15 серпня стане першим в історії за участю жіночих і молодіжних команд

16 Липня 2021 15:00

Відкритий чемпіонат Києва з мініфутболу, який відбудеться 12-15 серпня, стане першим у світовій історії за участю жіночих і молодіжних команд і є підготовчим перед проведенням у 2022 році в Україні чемпіонату світу з мініфутболу, заявив віце-президент Федерації мініфутболу України Євген Саханський.

“Чемпіонат Києва з мініфутболу відбудеться вперше в історії. До цього не було ні жіночих, ні молодіжних чемпіонатів світу з мініфутболу. Ми ризикнули провести тестовий чемпіонат цього року серед жінок і молоді. 2022 року в Києві орієнтовно в серпні відбудеться великий чемпіонат світу, на який буде запрошено щонайменше 36 збірних. Фактично чемпіонат Києва є репетицією до великого чемпіонату світу”, – заявив Саханський на прес-конференції в четвер.

За його словами, “у рамках чемпіонату Києва з 12 до 15 серпня відбудеться великий футбольний фестиваль, де буде проведено відразу п’ять чемпіонатів із залученням збірних із 12 країн (орієнтовно 16-18 команд): чемпіонат світу серед жінок, чемпіонат серед молоді до 23 років, чемпіонат серед чоловіків, відкритий чемпіонат Києва і ветеранський чемпіонат Києва 40+”.

Саханський додав, що 31 липня та 1 серпня в Гідропарку буде проведено офіційний відбір до української збірної щодо участі в чемпіонаті Києва. Головним тренером української молодіжної збірної U23 уже призначено тренера команди “Агромат” Юрія Мельника, тренером жіночої збірної – найкращу футболістку світу 2020 року Аліну Горобець, тренером ветеранської збірної – футболіста Івана Яремчука.

До участі в чемпіонаті Києва з мініфутболу запрошують аматорів із різних регіонів України.

Крім того, Федерація України з мініфутболу за підтримки посольства Королівства Нідерланди в Україні запустила проект із популяризації жіночого мініфутболу. У восьми містах України відбудуться турніри.

Як зазначила директор “Місто спорту” Гідропарку Наталія Баглай, “місцем проведення заходу стане спортмайданчик “Місто спорту” на території Гідропарку, вхід буде вільним”.

Директор департаменту спорту КМДА Юлія Хан презентувала форму збірних. Вона складатиметься з чотирьох комплектів одягу з контурним зображенням України та логотипами спонсорів заходу. “Сині комплекти – для жіночої збірної, білі – виїзна жіноча форма, чорні – виїзна форма молодіжної та чоловічої збірної, жовта – основна форма молодіжної та чоловічої збірної”.

Також уже розроблено дизайн кубка і зразок м’яча ручного шиття.

Джерело: “Інтерфакс”