ДФС показала схему розкрадання коштів на компідприємствах Києва

15 Липня 2021 13:34

Державна фіскальна служба в середу, 14 липня, повідомила про стан досудових розслідувань у справах про ухилення від сплати податків і показала схему виведення коштів з комунальних підприємств Києва.

Відзначається, що за багатьма кримінальними провадженнями встановлюються адреси реєстрації компаній та тривають обшуки в офісах підрядних організацій, допитують їх керівників і посадових осіб. За багатьма адресами реєстрації місцезнаходження товариств не встановлено, що свідчить про їх фіктивність.

Встановлено численні факти отримання працівниками підприємств зарплати готівкою. У багатьох випадках отримано підтвердження, що роботи чи послуги не виконували.

Одне з підприємств підрядників зараз планує відшкодувати збитки, яких завдано в сумі близько 5 млн гривень, поки триває досудове розслідування.

За всіма кримінальними провадженнями відпрацьовують версію про можливу причетність посадових осіб КМДА і службових осіб комунальних підприємств.

Суми попередньо встановлених збитків, які заподіяно бюджету столиці і державі, сягають більше 207 мільйонів гривень.

Також тривають розслідування за схемами в Київраді, Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд, Київавтошляхмосту, Департаменті земельних ресурсів КМДА, Київпастрансі і Київзеленбуді.

Джерело: “Слово і діло”