До законопроєкту про олігархів подали вже понад тисячу поправок

20 Липня 2021 10:23
Народні депутати подали понад тисячу поправок до другого читання законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Про це у Телеграмі повідомив голова фракції “Голос” у Верховній Раді Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

“Закон про олігархів №5599 – подали 1230 правок”, – написав він.

Железняк також зауважив, що до другого читання законопроєкту №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” подано 10 300 поправок.

Водночас на сайті парламенту наразі не оприлюднені порівняльні таблиці до другого читання законопроєктів, за допомогою яких можна було б ознайомитися із кількістю та змістом поправок.

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Положення документа передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, йдеться про створення Реєстру олігархів.