Довголіття в чашці: названі найбільш корисні чаї

16 Липня 2021 17:51

Існують сотні видів рослин і спецій, на основі яких можна приготувати чай. Однак не всі знають про переваги для здоров’я, які можуть дати такі напої.

Зміцнити імунітет

Стимулювання імунної системи за допомогою антиоксидантів і вітамінів допомагає запобігти інфекціям, захистити від окисного стресу і знизити ризик хронічних захворювань. Відмінні зміцнюють імунітет властивості є в трав’яних чаях з бузиною, ехінацеєю, імбиром і коренем солодки, показують дослідження.

Зменшити проблеми зі сном

Деякі види чаю здатні знижувати тривожність і сприяти здоровому сну за допомогою седативних ефектів. Кращий вибір для проблем зі сном-валеріана, корінь кави, ромашка і лаванда, кажуть вчені.

Зняти запалення

Знизити запалення через шлунково-кишкових розладів, артриту, головних болів та інших причин також можуть допомогти трав’яні чаї, вважають фахівці. Наприклад, з м’ятою, куркумою, імбиру або евкаліпта.

Знизити ризик хронічних захворювань

Антиоксидантний потенціал може допомогти усунути вільні радикали і запобігти окислювальному стресу в організмі, що може знизити ризик хронічних захворювань. Трав’яні чаї з високим вмістом антиоксидантів – ройбуш, м’ятний чай або напій на основі чебрецю і кропиви, показують дослідження.

Інші корисні чаї

  • анісовий чай – підходить при розладах шлунка, надлишку газу, нудоті, заторі, кашлі та застуді, пише Organic Facts;
  • чай з пачулі-підвищує настрій – зміцнює імунітет і виводить токсини;
  • чай з кореня валеріани – має седативні властивості, знижує рівень стресу і артеріальний тиск, володіє антиспазматичними властивостями;
  • чай з кульбаби – сприяє детоксикації організму, знижує кров’яний тиск, допомагає при проблемах із зором і нестачі заліза, стверджують вчені.

Джерело: Lady Health