Помідори є дуже корисним овочем, завдяки вмісту в ньому речовині лікопену, яка зменшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи й онкологічних захворювань. Але деяким людям вживання томатів може бути протипоказано й овоч варто виключити з раціону. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.
Зокрема, краще не вживати в їжу помідори, якщо вони викликають у людини печію. Так вважає лікар-дієтолог, ендокринолог Альбіна Коміссарова. “Але це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх”, — підкреслила фахівець.
Лікар також розвінчала міфи про вживання томатів, зокрема про те, що помідори багаті дубильною кислотою, що підвищує кислотність шлункового соку і призводить до виразки.
“Концентрація шлункового соку шикарно регулюється нашим організмом в залежності від їжі, що поступає, і вже точно жоден продукт не здатний викликати виразку або гастрит. Туди ж і цитрусові”, — повідомила лікар.
Джерело: “Агроньюс”