«НАУКА – ЦЕ ВОНА»: У КИЄВІ ТРИВАЄ ВИСТАВКА, ПРИСВЯЧЕНА ЖІНКАМ-НАУКОВИЦЯМ

22 Липня 2021 15:00

В інноваційному парку триває інтерактивна виставка «Наука – це вона», що розказує про видатних українських науковиць та їхні вражаючі винаходи.

Цікаво, що експозиція складається з двох частин. Перша – іноземні науковиці та винахідниці, які свого часу створили корисні винаходи. Серед цікавинок – пральна машина, автоматичний повідок для песиків, коректор тощо.

«Іноземних жінок, які зробили різні винаходи, обирала моя команда. Ми акцентували на тому, що жінки робили, роблять і можуть робити не тільки ті винаходи, що знадобляться в господарстві, а й такі речі, як ракетне топливо, наприклад», – розповіла Катя Тейлор, кураторка виставки.

Друга частина – 12 портретів відмових українських науковиць, які намалювали відомі ілюстратори. Цікаво, що всі винахідниці працювали в зовсім різних сферах – це і кібернетика, і дослідження серця, і молекулярна біологія тощо.

До кожної ілюстрації подані есе про науковиць, відібрані конкурсним методом.

«Ці есе писалися студентками, які обирають собі зараз професію. Дехто з них хоче бути науковицями – це не дуже популярно. Чимало есе написані дівчата 13-14 років. Для них це був виклик. З одного боку – це не дуже професійні твори, але з іншого – вони вражають», – підкреслила пані Катя.

Виставка триватиме в інноваційному парку UNIT.City до 31 липня.

Графік роботи – з 9:00 до 21:00. Вхід – вільний.

Джерело: “Київ.media”