Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів

28 Липня 2021 10:15

Вже до кінця 2021 року Російська Федерація планує видати свої паспорти майже 1 мільйону жителів Донбасу. Цим самим люди які отримають російські паспорти стануть громадянами РФ.

Про це російському агентству “ТАСС” повідомив заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції та зв’язків зі співвітчизниками Віктор Водолацький.

“На сьогоднішній день громадянами РФ, які проживають на території Донбасу, є 538 тис. осіб. За прогнозами, які сьогодні існують, і за тими заявами, які сьогодні є, до кінця поточного року до 1 млн жителів Донбасу стануть громадянами РФ”, – зазначив російський посадовець.

Зокрема він також додав, що на даний час російські паспорти вже отримало понад 500 тисяч жителів України, які проживають на тимчасово окупованих територіях на сході країни.

Також Водолацький вважає, що наразі їм вдалось розробити систему чіткої взаємодії відомств Росії та служб на окупованих територіях. При цьому він також зазначив, що збільшення попиту українців, які проживають на території ОРДЛО до російських паспортів зумовлене впливом невідомих заяв українського уряду – “про те, що Україна силовим методом “наведе порядок” на південному сході”.

“На початку були певні труднощі, проблеми, люди просто не знали та не розуміли, куди звертатися, яким йти шляхом. Сьогодні всі бюрократичні бар’єри зняті, йде дуже активний процес отримання громадянства РФ”, – розповів Водолацький.

Джерело: “ПравдаТУТ”