Суд зупинив демонтаж “Квітів України”

19 Липня 2021 13:26

Демонтаж оранжереї “Квіти України” на вулиці Січових Стрільців, 49 в Києві заборонив Шевченківський райсуд в зв’язку з порушенням немайнових авторських прав архітектора.

Про це йдеться в повідомленні адвокатської компанії Axon Partners, яка подала позов та представляє інтереси архітектора Миколи Левчука.

За словами юристів, автором внутрішніх елементів декору, дизайну облицювання стін і в цілому проекту є Микола Левчук. Після того, як нинішній власник будівлі опублікував рендери зовнішнього вигляду після проведення реконструкції, стало видно, що каскадний атріум зникне, а фасад будівлі буде кардинально змінено. При цьому Левчука не притягли до розробки нового проєкту зовнішнього вигляду будівлі “Квітів України”, крім того не отримали від нього згоди на проведення реконструкції.

Адвокати заявляють, що їх клієнт виступає проти проведення робіт, пов’язаних зі зміною фасаду будівлі, “оскільки намір власника означає повне знищення початкового архітектурного проєкту”. Зараз готується позов про захист прав архітектора з вимогою компенсації за пошкоджену будівлю.

Джерело: “Нерухомі”