У столиці відкрили літню школу «Вулиці для людей»

13 Липня 2021 15:02

Протягом тижня учасники шукатимуть відповіді та рішення, якими мають бути київські вулиці, щоб бути комфортними для всіх.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Протягом тижня 20 учасників із різних міст та експерти з України і Німеччини розглядатимуть питання міського розвитку і транспортного планування, вдосконалюватимуть навички проєктування вулиць.

Під час відкриття заходу Олександр Густєлєв зазначив, що ця школа – чудова можливість поділитися власними знаннями та напрацюваннями, збагатитися ідеями інших.

У програмі школи – лекції, презентації та обговорення сучасних вимог до вуличного простору у влаштуванні велосипедної інфраструктури і доступності.

«Для Києва школа матиме і практичне значення. Фахівці Департаменту транспортної інфраструктури підібрали учасникам школи для проєктування цікаві за своєю геометрією та архітектурою вулиці. Протягом тижня будуть напрацьовані ескізні проєкти п’яти вулиць Подолу. Головним критерієм у проєктуванні є комфорт для всіх, хто користуватиметься вулицями в майбутньому», – зазначив Олександр Густєлєв.

Уже наприкінці тижня учасники презентуватимуть свої напрацювання. Найкращий ескіз буде переданий до Київської майстерні міста для подальшого опрацювання та втілення на столичних вулицях.

Джерело:  “Київ media”