Українська художниця представить у Музеї міста Києва виставку малюнків японської графіки.

23 Липня 2021 15:02

Валентина Засуцька, українська художниця, 23 липня представить у Музеї міста Києва виставку малюнків японської графіки. Про це повідомили на Facebook-сторінці «Я-ГРАФІКА».

Цікаво, що на створення серії «Я-ГРАФІКА» майстриню надихнула творчість художника та ілюстратора Кацушіки Хокусая, представника японської культури кінця 18-початку 19 століття.

«Мені шалено подобається те, чим я зараз займаюся, як розвивається моя творчість. І насправді це приходить з досвідом. Я продовжую і продовжую малювати та в підсумку прийшла до чогось якісно нового, не схожого ні на що інше» – зазначає художниця.

Відвідати виставку можна в Музеї Києва, що на вул. Богдана Хмельницького, 7.

До слова, Валентина Засуцька – українська художниця, викладачка й архітекторка. Народилася у місті Києві, у 2009 році закінчила архітектурний факультет КНУБА за спеціалізацією «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво». З 2011-го — архітекторка і художниця в архітектурному бюро «Женя Засуцький і команда».

Роботи художниці стали окрасою публічних і приватних просторів, створених відомими українськими архітекторами: Сергієм і Владою Махно, Сергієм Готвянским, Євгеном Засуцьким, Вікторією Оскілко та іншими. Частина робіт знаходиться в приватних колекціях України й США: в Лос-Анджелесі й Нью-Йорку. Роботи Валентини Засуцької регулярно прикрашають сторінки провідних нішевих видань України: «ID Interior», «Domus Design», «Home Interior» та ін. Також одна з її робіт зберігається в колекції Музею Києва, а кілька робіт з серії «ДРОНИ» знаходяться в Адміністрації Президента України.

Джерело: “Київ.media”