В Україні зареєстровані 370 політичних партій

19 Липня 2021 12:00

За інформацією Громадянської мережі ОПОРА в Україні зареєстровано 370 політичних партій – приблизно стільки ж, як і у Великій Британії.

Про це повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

“Зараз в Україні зареєстровано 370 партій. До прикладу, в Литві їх 77, у Польщі – 87, у Німеччині – 116, у Сполученому Королівстві – 379 (тобто ми дуже близькі до них), Франція – 680 політичних партій, в Іспанії політичних об’єднань зареєстровано 5 тисяч. Тому очевидно, що виключно статистичні дані скоріше демонструють певну циклічність процесів, і те, що в Україні були належні умови для реєстрації політичних партій”, – розповіла Айвазовська.

За її словами, в Україні є ринок політичних партій, який чітко демонструє, що вони є прибутковими організаціями, і їх використовують з маніпулятивними цілями.

Айвазовська висловила переконання, що стосовно діяльності партій має бути максимально доскональне ліберальне законодавство. “Але ліберальність не означає повну безконтрольність з точки зору підзвітності, прозорості, відкритості діяльності, і для громадян, і в першу чергу членів політичних партій”, – додала вона.

Джерело: “Рубрика”