5 шкідливих для організму рідин, які заважають скинути зайві кілограми

10 Серпня 2021 17:53

Прихильники дієт і систем правильного харчування при схудненні допускають одну велику помилку — не вважають напої калорійними продуктами. Кава з молоком, свіжовичавлені соки і алкоголь — далеко не безневинні речі, тому не варто дивуватися тому, що вага стоїть на одному місці.

Найчастіше увагу приділяють тільки їжі, але відмова від шкідливих напоїв теж важливий. Американські дієтологи Ешлі Нейдер, Клара Лоусон і Ліндсі ДеСото розповіли про це і назвали 5 видів напоїв, які перешкоджають схудненню.

Свіжовичавлені соки

Одним з найбільш шкідливих для фігури напоїв є покупний сік. Дієтолог Клара Лоусон зазначила, що соки позбавлені клітковини, зате містять багато цукру. Згідно з рекомендацією лікаря, краще з’їдати свіжий фрукт замість напою, намагатися вибирати соки з меншим вмістом цукру або випивати не більше половини склянки.

Ліндсі ДеСото НЕ рекомендує пити алкогольні коктейлі, якщо ви намагаєтеся скинути зайві кілограми. Низьковуглеводне пиво, екстра-брют ігристі вина набагато корисніше таких напоїв, як Піна колада або Маргарита. Навіть незалежно від обраного спиртного, фахівці радять не випивати більше двох келихів в день.

Газовані напої

Величезною кількістю цукру багаті і газовані напої. До їх складу входять штучні підсолоджувачі, що порушують регуляцію рівня цукру в крові і баланс кишкових бактерій. Більш того, газовані напої підсилюють тягу до калорійних продуктів. Чим же замінити улюблену газовану воду? Дієтологи відзначили, що відмінним замінником звичного для багатьох напою може стати ароматизована зельтерська вода.

Калорійні вершки

Не варто додавати в каву калорійні вершки тим, хто стежить за фігурою або тільки збирається худнути. «Краще розбавляти каву несолодким ванільним мигдальним молоком або вівсяним молоком», — сказала експерт в області дієт Ешлі Нейдер.

П’яті в списку шкідливих для організму рідин — солодкі спортивні напої. Вони такі ж калорійні як соки або газована вода, а все тому, що в їх складі велика кількість цукру. Якщо ви активно займаєтеся спортом, то після тренування або до нього випивайте чашечку зеленого або чорного чаю, який відмінно втамовує спрагу і розщеплює жир, це встановлений медиками факт. Про користь простої води і говорити нічого не потрібно, вона також бореться зі спрагою і не впливає на вагу.

Джерело: Newsyou