Депутатам заборонять зв’язки з країною-агресором

18 Серпня 2021 10:29

Законопроект “Про засади державної політики перехідного періоду” передбачає отримання мандату від президента або ВР на контакти з Москвою.

Законопроект “Про засади державної політики перехідного періоду” номер 5844 забороняє депутатам та посадовим особам мати які-небуть контакти з Російською Федерацією, її державними органами та мати зв’язки з окупаційними силами. Після прийняття цього закону Верховною Радою на такі контакти потрібен буде дозвіл президента України.

Це сказано в законопроекті, якій був розмішений 17 серпня на сайті Верховної Ради.

Не допускається встановлення зв’язків та взаємодія народних депутатів України, депутатів місцевих рад, органів місцевого самоврядування України, їх посадових осіб з Російською Федерацією, її державними органами та органами місцевого самоврядування, окупаційними силами та окупаційними адміністраціями Російської Федерації, їхніми посадовими особами з питань, пов’язаних із подоланням наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України, без уповноваження на це від Президента України“, сказано в законопроекті.

Документ передбачає, що контакти українських посадовців та депутатів різних рівнів допускаються з “окупаційними силами та окупаційними адміністраціями Російської Федерації”, виключно, коли мова йде про захист прав і свобод людей та виконання міжнародних договорів. На це буде потрібен відповідний мандат Верховної Ради.

Джерело: “Сьогодні”