Дієтологи назвали 4 продукти, які допомагають спалювати жир на животі

20 Серпня 2021 17:53

Вісцеральний жир вважається небезпечним, оскільки він накопичується в черевній порожнині поруч з життєво важливими органами, підвищуючи ризик їх запалення.

Накопичення вісцерального жиру на животі пов’язане з порушенням обміну речовин і підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу. Великий надлишок ваги в принципі несприятливий для людини, але збільшення його покладів в області живота лікарі розглядають як особливо небезпечний варіант ожиріння через асоційовані негативні наслідки. Щоб знизити свій ризик постраждати від метаболічних порушень, запалення, вісцеральний жир – якщо вже він з’являється – потрібно постаратися прибрати.

Експерти британської Національної служби охорони здоров’я (NHS) рекомендують для прискорення спалювання жиру на животі дотримуватися раціону з акцентом на чотири продукти, про це пише видання Express.

Яйця. Багаті високоякісним білком, корисними жирами і багатьма необхідними вітамінами і мінералами, але одночасно низькокалорійні. Завдяки насиченості поживними речовинами продовжують відчуття ситості, знижують апетит, що робить їх дуже корисними в справі схуднення.

Цільнозернові. Цілісні зерна перетравлюються в організмі повільніше, тому вони довше зберігають почуття ситості, ніж оброблені зерна у вигляді білого хліба, білого шліфованого рису або макаронів. Фахівці пояснюють, що такий продукт, як цільне, грубо оброблене зерно зі збереженою оболонкою, збільшує втрату калорій під час травлення, і це допомагає позбавлятися від вісцерального жиру.

Пісний білок. Пісне м’ясо корисне для схуднення (в тому числі на животі), тому що в ньому багато білка. Білок використовується в багатьох функціях організму, а також ефективно сприяє насиченню, впливаючи на гормони, які контролюють почуття голоду, і на те, як швидко їжа виходить зі шлунку.

Розчинна клітковина. Вона міститься в квасолі, різних видах капусти, авокадо. Змішуючись з вологою в організмі, утворює в’язку гелеподібну речовину, що сповільнює процес виведення їжі з шлунку в кишечник. Це допомагає довго відчувати себе ситим, зменшує запори, а також може знизити рівень холестерину і цукру в крові. Вживання кількості розчинної клітковини в раціоні допомагає ефективніше прибрати жир на животі і запобігає його збільшенню, кажуть фахівці.

Також вони радять скоротити споживання цукру.

«Численні дослідження показали, що надлишок цукру, особливо фруктози, може привести до накопичення жиру в області живота і печінки», – попереджають експерти.

Джерело: “Жіночий світ”