Кардіолог назвала ефективні способи для полегшення симптомів гіпертонії

26 Серпня 2021 17:51

Незначне підвищення тиску можна відрегулювати самостійно, без медичного втручання. Катерина Савченко, кардіолог, назвала пару простих і ефективних способів для полегшення симптомів гіпертонії.

Спочатку, щоб поліпшити самопочуття, хворому необхідне свіже повітря. Відкриті вікна, зміна тісного одягу на вільний і прийняття лежачого положення зі злегка піднятою головою допоможуть людині швидше знизити тиск.

Але кардіолог підкреслила, що такі методи не зможуть замінити лікарську терапію і відвідування лікарні. Визначити конкретні причини збільшення кров’яного тиску під силу тільки кардіологам, тому важливо не ігнорувати регулярні медичні обстеження.

Для профілактики і терапії при підвищеному тиску експерт рекомендує відмовитись від шкідливих звичок і дотримуватися здорового способу життя. Вживання алкогольних напоїв, куріння, велика кількість солі негативно впливає як на тиск, так і на загальний стан здоров’я. Савченко наголосила на необхідності включення в раціон різноманітних фруктів і овочів; 400 грам на добу буде цілком достатньо. Наявність піших прогулянок і помірних фізичних навантажень також матиме позитивний ефект. Однак, важливо, щоб ці рекомендації супроводжувала призначена лікарем медикаментозна корекція, пояснила фахівець.

Джерело:  Newsyou