Кияни під Мінприроди вимагатимуть прозорий конкурс на посаду директора Голосіївського парку

12 Серпня 2021 13:29

Фото: Київзеленбуд

13 серпня о десятій ранку у Києві відбудеться акція за прозорість конкурсу на посаду директора Національного парку «Голосіївський». Акція відбудеться під Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів на вулиці Василя Липківського, 35.

«Шановні друзі, просимо підтримати проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора НПП Голосіївський чесним та прозорим шляхом. Посаду має обійняти людина, що опікується збереженням довкілля, займається охороною природи та досконало знається на можливостях розвитку флори та фауни нашого парку», – заявляють організатори.

Зараз обов’язки директора парку виконує Андрій Хрутьба. Його підозрюють нібито в хабарництві. Нардепи «Слуги народу» Дмитро Гурін та Ганна Бондар вважають, що причиною цієї справи є конкурс на посаду директора НПП. Хрутьба, який неодноразово захищав парк від забудови, братиме участь у конкурсі.

Одним з претендентів на посаду директора парку є Ігор Артеменко. Журналіст Михайло Погребиський називає його «висуванцем» від бізнес-структур задля лобіювання комерційних інтересів. За його словами, в міністерстві його вже обрали директором, а конкурс буде лише формальним. На нього зареєстровано кілька товариств і компаній, які займаються торгівлею нерухомістю і будівництвом.

Ще один кандидат на посаду директора – Олександр Чорнобров. Він раніше вже займав цю посаду.

Джерело: “Хмарочос”