Кияни просять врятувати сквер

9 Серпня 2021 13:28

Мешканці столиці просять зберегти для майбутніх поколінь сквер імені Чкалова, що знаходиться на розі вулиць Михайла Коцюбинського і Олеся Гончара.

Як повідомляється у відповідній петиції на сайті Київради, тут в історичній частині міста заплановано будівництво, а його результатом буде часткове знищення скверу, а можливо навіть усього.

Авторка документу – Ірина Коломієць – пише, що завдячуючи активній позиції місцевих мешканців вдалося відстояти попередні спроби забудовників звести в історичній частині міста черговий хмарочос. З того часу на кордоні між територіями скверу та прилеглим Інститутом геології стоїть страхітливий будівельний паркан, який приховує величезний котлован.

“Що чекає нас далі…. Забудовник намагається використати під багатоповерхівку кілька ділянок впритул до скверу ім. Чкалова, а ті що є безпосередньо територією скверу, планують використати в якості дороги. Запланована будівля є незаконною, всі дії відбуваються з порушеннями законодавства у сфері будівництва, правил забудови територій, які відносяться до культурної спадщини”, – йдеться у петиції.

Тож, Київраду просять заборонити тут будівництво та вжити всіх можливих заходів щодо припинення забудови.

Зазначимо, що в травні також була подана схожа петиція, але наразі вона назбирала лише 2697 голосів.

Боротьба киян за цю зелену зону на розі вулиць Михайла Коцюбинського і Олеся Гончара триває вже кілька років. Минулого року вони виходили на мітинг (ФОТО). Раніше київська міська організація “Європейської солідарності” підкреслила, що сквер ім. Чкалова має бути збережений без забудови будь-якої його частини, і закликає депутатів Київради на найближчому пленарному засіданні скасувати договір оренди земельної ділянки у сквері Чкалова.

Компанія-забудовник «Ділайвест» планує звести впритул до скверу багатоповерхову житлову будівлю. Ділянка під забудову фактично є частиною скверу імені Чкалова. Місцеві жителі вважають, що внаслідок забудови сквер фактично перетвориться на прибудинкову територію.

Згодом, комісія Київради скасувала своє рішення про поновлення договору оренди землі біля Чкалівського скверу та одразу ж другим рішенням відмовила забудовнику у поновленні цього договору.

Джерело: “Великий Київ”