«Сміттєві» гроші київських чиновників

18 Серпня 2021 13:24
Подільська окружна прокуратура Києва проводить обшуки у Київкомунсервісі у справі про привласнення бюджетних коштів при наданні послуг з вивезення твердих побутових відходів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

“Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно з УСР в місті Києві ДСР НП України в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади міста Києва під час надання послуг з вивезення твердих побутових відходів проводяться обшуки в приміщеннях КП «Київкомунсервіс» та підрядних організаціях (ч. 4 ст. 191 КК України)”, – ідеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, службові особи Київської міської державної адміністрації та Київкомунсервісу запровадили схему заволодіння бюджетними коштами шляхом ненадання або часткового надання послуг із вивезення твердих побутових відходів.

Часткове вивезення твердих побутових відходів організатори схеми здійснювали з використанням ресурсів Київкомунсервісу, але документально надання таких послуг оформлювалось із залученням підрядних організацій, які підконтрольні одному з депутатів Київради.

Як наслідок, на рахунки товариств безпідставно перераховувались бюджетні кошти за послуги, які фактично ними не надавались.

Крім того, зазначені товариства несанкціоновано вивозили відходи на закритий полігон твердих побутових відходів, що спричиняє шкоду екологічному стану столиці.

На цей час на підставі ухвал суду тривають обшуки у приміщеннях Київкомунсервісу, а також в офісах підрядних організацій, залучених у схемі.