У Києві завершили підготовку до продажу заводу “Більшовик”

2 Серпня 2021 13:30

У Києві завершили підготовку до продажу “Першого київського машинобудівного заводу” (АТ “ПКМЗ”), відомого як завод “Більшовик”, та оголосили стартову ціну державного підприємства на аукціоні. Про це повідомили у Фонді державного майна України, передають “Коментарі”.

Засідання аукціонної комісії з приватизації заводу “Більшовик” відбулося 30 липня. На ньому розглянули питання стартової ціни та умови приватизації державного підприємства. Завод “Більшовик” увійшов до списку об’єктів “Великої приватизації”. Його стартова ціна на аукціоні — 1 млрд 389 млн грн. Умови приватизації підприємства та стартову ціну має затвердити ще Кабінет міністрів України.

У Фонді державного майна зазначили, що серед умов продажу заводу “Більшовик” — погашення боргу підприємства, який сягає понад 500 млн грн. Новий власник також має зберегти основні види діяльності підприємства та відремонтувати промисловий майданчик заводу у Жашкові. Ця умова щодо реконструкції оцінюється у 57 млн грн.

Необхідність приватизації київського заводу “Більшовик” пов’язана з тим, що у попередні роки виробництво було знищене, пояснили у Фонді державного майна. Зараз основний вид діяльності держпідприємства — це здача приміщень заводу в оренду. У Фонді державного майна вважають, що новий власник збереже робочі місця працівникам заводу “Більшовик”, створить нові та модернізує виробництво на підприємстві.

агадаємо, у лютому 2021 року Верховний суд повернув у державну власність київський завод “Більшовик”. Нерухоме майно машинобудівного заводу, яке знаходиться під управлінням Фонду держмайна, відсторонили всупереч волі власника поза приватизаційної процедури. Верховний суд залишив без задоволення касаційну скаргу підприємства і без змін рішення суду апеляційної інстанції про визнання недійсними торгів і повернення державі нежитлових будівель машинобудівного заводу площею понад 6,3 тис кв. метрів у Києві.

Джерело: “Коментарі”