5 вправ за 5 хвилин, які допоможуть позбутися болю у спині та шиї

24 Вересня 2021 17:52

Вправи чудово підійдуть для тих людей, які значну частину дня проводять сидячи за комп’ютером.

Експертка в психології зниження ваги, консультантка з дієтологічного супроводу і здорового способу життя Олена Кален радить комплекс вправ, які допоможуть розслабити м’язи спини та шиї й уникнути больових відчуттів.   Вправи чудово підійдуть для тих людей, які значну частину дня проводять сидячи за комп’ютером чи загалом мало рухаються, пише meta.ua.

Нахили голови вбік

Сядьте рівно й розслабте плечі. Ліву руку покладіть на голову й потягніть до лівого плеча. Посидьте в такій позиції 10-15 секунд і поміняйте руку. Зробіть 3-4 повторення на кожну сторону.

Розтяжка на стільці

Опустіть праву руку й візьміться за стілець. Нахиліть підборіддя до грудей й спробуйте дотягнутися лівим вухом до лівого плеча. Поміняйте руку й тягніться правим вухом до правого плеча. Повторіть по 5 разів на кожен бік.

Розтяжка трапецієподібних м’язів

Опустіть праву руку вниз і заведіть за спину. Обхопіть зап’ястя правої руки лівою рукою й потягніть вниз. Намагайтеся дотягнутися лівим вухом до лівого плеча й зафіксуйте положення на 20 секунд. Поміняйте руку й зробіть по 3 повторення на кожну.

Вправа біля стіни

Станьте лицем до стіни випряміть праву руку. Зафіксуйте праве плече. Повертайте груди від стіни, допомагаючи собі лівою рукою. Затримайтесь на пів хвилини й повторіть вправу в інший бік.

Схрещування рук ззаду

Підніміть праву руку вгору й зігніть у лікті за головою. Попробуйте знизу дотягнутися за спиною до неї лівою рукою й зчепити пальці у замок. Поміняйте руки й зробіть декілька повторів, затримуючись кожного разу на 10 секунд. Якщо не можете дотягнутися, то візьміть у руку, яка згори, рушник.

Джерело: “Цікавості”