Апарат РНБО планує забудувати житлом колишню зелену зону біля метро «Сирець»

10 Вересня 2021 15:00

Апарат Ради національної безпеки і оборони через суд повернув понад 1,5 гектари колишньої зеленої зони біля виходу з метро Сирець, яку забудує багатоквартирними будинками. Про це пишуть «Наші гроші».

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження КМДА «Про припинення апарату РНБО України права постійного користування земельною ділянкою на вулиці Щусєва у Шевченківському районі міста Києва».

Київрада в 2009 році надала апарату РНБО України у постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва земельну ділянку площею 1,62 гектари. Тоді ж вказану ділянку перевели з території зелених насаджень до території багатоповерхової житлової забудови.

У 2019 році КМДА припинила право апарату РНБО на користування ділянкою у зв’язку з тим, що вона не використовується за цільовим призначенням. Апарат РНБО звернувся до суду, який розглядав справу два роки. У підсумку суд дійшов висновку про суттєве порушення чиновниками правил та процедур, які є передумовою для прийняття такого розпорядження КМДА.

За даними відкритих джерел, у вересні 2010 року апарату РНБО видавали Містобудівні умови та обмеження для проєктування та будівництва багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

Джерело: “Хмарочос”