Бидло-дрифт на Софійській площі. Яка сума збитків?

21 Вересня 2021 13:32

У результаті скандальних зйомок ролика компанією Red Bull на Софійській площі місту завдано збитків на близько 50 тисяч гривень.

Про це в інтерв’ю Censor.net розповів керівник поліції Києва Іван Вигівський.

За його словами, наразі розслідування у справі про пошкодження бруківки ще триває, і мова йде про проміжні результати, тобто про встановлення попередньої суми матеріальних збитків близько 50 тисяч гривень. Остаточну суму встановить призначена експертиза.

Як пояснив Виговський, коли планували знімати ролик, за дозволом звернулися і до поліції, й до КМДА, т розпочали знімати, не дочекавшись відповіді й не отримавши цих дозволів.

Поліцейські хоч і бачили це, навіть не уявляли, що таке можна робити без дозволу. Адже зазвичай такі питання заздалегідь погоджуються органами місцевого самоврядування. Тим паче, що за дозволом зверталися не до Головного управління, а до Шевченківського райуправління. Тому відреагували, вже коли надійшло повідомлення на “102”. І відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство), після чого було проведено низку певних процесуальних дій, зокрема вилучено автомобілі. За рішенням суду на них накладено арешт”, — повідомив Вигівський.

Водночас правоохоронець вказав, що водії вважали, що всі погодження вони мають: “Що їх ще не видали, знали лише організатори зйомок”.

Як повідомляв “ВК”, 10 серпня вранці на Софійській площі автівки влаштували дрифт, після якого тротуар став чорним (ВІДЕО). В результаті на площі пошкоджено понад 2 тисячі квадратних метрів мощення – традиційної київської жовтої клінкерної цегли.

Джерело:  “Великий Київ”