Імена ще трьох спортсменів засяяли на Алеї зірок

15 Вересня 2021 15:03

У Києві на Алеї слави з’явилися три нових персональних зірки відомих українських спортсменів. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням інформацію ТРЦ “Гулівер”.

Персональні відзнаки на Алеї зірок отримали заслужені майстри спорту України Жан Беленюк, Ірина Коляденко та Станіслав Горуна. Кожен з них зробив значний внесок в український спорт та гідно представляв Україну на міжнародних змаганнях, зокрема на Олімпійських Іграх у Токіо.

Жан Беленюк, борець греко-римського стилю та народний депутат України, завоював золоту медаль на Олімпіаді-2020 у Японії. Він також потрапив до Книги рекордів України як перший нардеп, отримавший звання олімпійського чемпіона.

Капітан національної збірної команди України з карате Станіслав Горуна привіз з Олімпіади в Токіо бронзову медаль. Заслужений майстр спорту України з вільної жіночої боротьби Ірина Коляденко також стала бронзовою призеркою Олімпійських ігор, які відбулися цього року у Японії.

Зазначимо, що на Алеї слави в Києві увічнена пам’ять відомих українців за розвиток української культури. Побачити зірки діячів театру, кіно, музики та спорту на Алеї слави можна уздовж бульвару Лесі Українки, на вулиці Еспланадної та Спортивній площі. Нещодавно на Алеї слави з’явилася персональна зірка української співачки Джамали. На її відкритті Джамала зізналась, що 11 років тому, розглядаючи зірки відомих людей у Лос-Анджелесі, мріяла, що колись отримає таку ж відзнаку. Серед відомих українських спортсменів за свої досягнення персональні зірки на Алеї слави отримали Сергій Бубка, Ольга Саладуха та Андрій Шевченко.

Джерело: “Коментарі.Київ”