Лікарі розповіли про шкоду тимчасових тату

20 Вересня 2021 17:54

Модні картинки на власній шкірі – тату роблять і підлітки, і молодь. Але такі розрекламовані малюнки завдають шкоди шкіряному покрову  і навіть не є безпечними. Про це інформує Journal of Clinical Medicine.

Науковці, досліджуючи цей модний ритуал, б’ють на сполох. Адже  від такого “мистецтва” потерпає захисний бар’єр шкіри. Ще терпить від цього природне зволоження покриву. Науковці добре вивчили дерматологічні ефекти після того, як завершилось це “мистецтво”, яке виколюється голками, зачіпаючи шкіру людини.

За словами лікаря Хосе Пабло Серрано, шкіра, яка була зачеплена тату, має понижену температуру, волога не доходить до епідермісу. Так само понижується антиоксидантна здатність пошкодженої ділянки, якщо порівнювати зі здоровим, не розмальованим покровом людського тіла.

Тату просто заборонені для людей, які потерпають від різних шкірних хвороб. Це, зокрема, псоріаз або атопічний дерматит.  Алергікам також  шкідливі такі модні зображення.

Як наголошують лікарі, навіть цілком здоровим громадянам варто порадитись з відповідним спеціалістом: чи варто ризикувати своїм здоров’ям заради короткочасної моди.  Адже майстер малює не пензлем, а проколює зображення голкою.

Джерело: Comments.ua