На позачерговому засіданні у ТКГ обговорили обстріли окупантами Авдіївки

2 Вересня 2021 10:24
На позачерговому засіданні підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи в середу сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, зокрема, обстріли противником Авдіївки та роботу координаційного механізму для їх профілактики та у разі порушення.

Про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні відбулось позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу, ухвалене координатором послом Х.Чевіком, головою СММ ОБСЄ в Україні. Сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, зокрема, обстріли противником району Авдіївки та роботу координаційного механізму для їх профілактики та у разі порушення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позиція Української делегації, яка полягає в тому, що Підгрупа з безпеки має бути частиною координаційного механізму і саме за її допомогою сторони мають верифікувати порушення режиму припинення вогню, знайшла своє практичне підтвердження.

«Ми вимагаємо від російської сторони вжити негайних заходів щодо припинення порушень режиму припинення вогню та повернутися до його повного дотримання», – повідомляють у ТКГ.